Over Noucha – A gift from nature

Het merk Noucha hebben wij voor jou ontworpen die kwaliteit en functionaliteit zeer belangrijk vindt, vrouwelijk maar tegelijkertijd ook stoer en een tikje eigenwijs. Jij wilt net wat anders dan andere en vindt het belangrijk om jou verbonden te voelen met een merk. Neem jouw Noucha Bag overal mee naar toe en je zal zien het wordt een deel van jezelf. Onze natuurlijke Bags onderstrepen jouw natuurlijke schoonheid en dit mag gezien worden! Stap voor stap, jaar na jaar, het natuurlijke leer wordt alleen maar mooier, waardoor jouw Bag steeds dierbaarder wordt.”

For your different, creative, beautiful self. Create special moments with your leather eyecatcher!

Het leer die voor de Noucha Bags wordt gebruikt is afkomstig van natuurlijk gelooid leer dat door deze behandeling stevig en robuust is, maar tegelijkertijd soepel genoeg blijft voor de mooie valling. Door deze behandeling gaat het leer er naarmate het ouder wordt alleen nog maar mooier uit zien. Het leer is afkomstig van koeien en runderen die al een heel mooi en lang leven erop hebben zitten. In India hebben de dieren veel ruimte en vrijheid op het platteland. Ze mogen niet zomaar geslacht worden, omdat het daar een heilig dier is. Daarom worden de dieren alleen geslacht om aan de levensbehoeften van de bevolking te voldoen.

Elke Noucha Bag wordt gekenmerkt door een Darbuka sleutelhanger en een leren envelopje. De Darbuka’s zijn trommels die worden gebruikt bij feesten en blije gebeurtenissen in Tunesië, waar de Noucha bags oorspronkelijk vandaan kwamen.

Het is een lokaal product waar ze trots op zijn! Noucha draagt de bewoners van Tunesië een warm hart toe, door de Darbuka sleutelhangers door de lokale bevolking te laten produceren. Zo krijgt iedereen met de Noucha Bag een stukje oorsprong, trots en feest mee.

Ontstaan

Noucha staat voor Chaima & Anouk. Het idee om Noucha te starten is ontstaan in 2008 tijdens de opleiding Specialist Mode- maatkleding, waar wij (Chaima en Anouk) samen de opleiding volgden. Beide creatief, gek van mode en leer besloten wij onze dromen na te jagen. Met de patronen op zak zijn we opzoek gegaan naar een fair-trade lederatelier waar gewerkt wordt onder goede arbeidsomstandigheden en waar geen kinderarbeid aan te pas komt. Uiteindelijk hebben wij een atelier gevonden dat voldeed aan onze hoge eisen. Nu wisten wij het zeker, ons bedrijf gaat er komen! Inmiddels zijn wij overgestapt naar een organisatie in Idia met meerdere ateliers. Tunesie kon de vraag niet meer aan, dus zijn wij verder gaan zoeken naar een atelier met dezelfde voorwaarden alleen met meer mogelijkheden. YES we found it!! Met NOG mooier leer en eindeloze mogelijkheden!!

Over Noucha

De kracht van de Noucha Bags is het gebruik van natuurlijk leer toegepast op bijzondere ontwerpen. Noucha wordt gekenmerkt door het robuuste leer, elegantie en vrouwelijke stoerheid met aandacht voor draagbaarheid en een luxe afwerking. De focus op details in de afwerking vereisen veel handwerk en vakmanschap. Daarnaast is het gebruik van de Darbuka sleutelhanger en het leren envelopje kenmerkend voor Noucha.

Anouk Zwinkels
Eigenaresse